Υποβολή Αίτησης για Συμμετοχή στο Έργο LIFE-AgrOassis

Laona Foundation / Υποβολή Αίτησης για Συμμετοχή στο Έργο LIFE-AgrOassis

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ
Διάρκεια Διαγωνισμού: 1η Μαρτίου – 30η Ιουνίου 2023
Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει μέχρι  2η Οκτωβρίου 2023

ΣΗΤΕΙΑ, ΚΡΗΤΗ
Διάρκεια Διαγωνισμού: 20η Μαρτίου-  25η Σεπτεμβρίου 2023
Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2023

θΕΣΣΑΛΙΑ 
Διάρκεια Διαγωνισμού: 1η Ιουνίου – 30η Σεπτεμβρίου 2023
Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει μέχρι 1η Νοεμβρίου 2023

Το έργο ΑgrOassis καλεί αγρότες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των δράσεων που προωθεί, μέσω διαγωνισμού για επιλογή των πιο κατάλληλων χωραφιών και εξασφάλιση χρηματικού βραβείου (ανά δεκάριο). Οι αγρότες μπορούν επιλέξουν από μια ως και τρεις δράσεις που προωθεί το έργο ΑgrOassis:

1α. Μειωμένη, ή, μηδενική κατεργασία του εδάφους στα σιτηρά ή καρποφόρα
1β. Εφαρμογή χορτοκοπής

Εφαρμογή μηχανημάτων (στελεχοκόπτης, δισκοσβάρνα στα σιτηρά, στελεχοκόπτης στα καρποφόρα) που αποφεύγουν την αναστροφή  του εδάφους. Σκοπός της δράσης είναι η βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, η αύξηση της υγρασίας, της οργανικής ουσίας και της μικροβιακής δραστηριότητας και κατ’ επέκταση της παραγωγικής ζωής του εδάφους. Επιπρόσθετα οι αγρότες που θα συμμετάσχουν θα λάβουν 15 ευρώ ανά δεκάριο ως υποστήριξη.

2. Εγκατάσταση φυτοφρακτών

Δωρεάν φύτευση φυτοφρακτών στα επιλεγμένα χωράφια με μελισσοκομικά και καρποφόρα φυτά . Σκοπός της δράσης είναι η βελτίωση της οργανικής ύλης, η μείωση της θερμοκρασία και αύξηση της υγρασίας εδάφους και η ενίσχυση της μικροβιακής δραστηριότητας. Οι αγρότες που θα συμμετάσχουν θα λάβουν 4,5 ευρώ ανά δεκάριο ως υποστήριξη.

3. Εφαρμογή κομπόστας στο χωράφι

Δωρεάν κομπόστα στα επιλεγμένα χωράφια. Σκοπός της δράσης είναι η αύξηση της οργανικής ουσίας και η βελτίωση του εδάφους. Οι αγρότες που θα συμμετάσχουν θα λάβουν 0,5 ευρώ ανά δεκάριο ως υποστήριξη.

Τα βραβεία που δίνονται στου αγρότες ΔΕΝ έχουν σχέση και δεν επηρεάζουν τις επιδοτήσεις του ΚΟΑΠ.  Αν σας ενδιαφέρει να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ (παρακαλούμε επιλέξτε τον κατάλληλο σύνδεσμο)

Κύπρος

Θεσσαλία

Κρήτη