Blog

Laona Foundation / News  / Περιήγηση μελέτης στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Περιήγηση μελέτης στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Με τη συμμετοχή Κοινοταρχών της Ορεινής Λάρνακας, Επιχειρηματιών, Πανεπιστημιακών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, στη Σκαρίνου, μέρος του 2ου Συμμετοχικού Εργαστηρίου ‘Αναπτύσσοντας τον Πολιτιστικό Τουρισμό και την Κυκλική Οικονομία στη Λάρνακα’. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου (ΑΝΕΤΕΛ) και το Ίδρυμα Λαόνα, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Beyond Cultural Tourism (Horizon 2020).

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Δρ. Άρτεμις Γιορδαμλή επικεφαλής του Ιδρύματος Λαόνα, παρουσιάζοντας την ενότητα «Κρυμμένοι θησαυροί της πολιτιστικής κληρονομιάς: σημασία της αυθεντικότητας για σωστή ανάδειξη, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας», ενώ η Δρ. Ευδοκία Μπαλαμού ανέλυσε τα αποτελέσματα του 1ου Συμμετοχικού εργαστηρίου, εκ μέρους της ΑΝΕΤΕΛ.

Στη συνέχεια ακολούθησε  περιήγηση – μελέτη σε επιλεγμένους χώρους και κοινότητες της Ορεινής Λάρνακας: Κάτω Δρύς, Ορά, Βάβλα, Παρσάτα και Χοιροκοιτία, όπου επισκέφθηκαν τοπικούς βιοτέχνες κι έγιναν συνομιλίες με τους εκεί κοινοτάρχες. Σκοπός της περιήγησης ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες (που είχαν όλοι άμεση σχέση με την Ορεινή Λάρνακα), να δουν την περιοχή με τα μάτια του επισκέπτη και ν’ αξιολογήσουν καλύτερα τις ανάγκες και εντυπώσεις του επισκέπτη, αλλά και των μνημείων ή τοπίων προς ανάδειξη.